Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - kefalonitis71

Σελίδες: [1] 2 3 ... 12
1
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 24/03/2016, 06:58:55 »
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ τόσο καιρό.

ααα και μην ξεχάσω από την επόμενη εβδομάδα θα είμαι άνεργος (δυστυχώς δεν είναι αστείο  :'( :'( :'( ).
Για πες με τι ασχολεισαι για να έχουμε το νού μας.

Στην εταιρεία που δουλεύω ψάχνουμε για "ηλεκτροτεχνίτη" που ασχολείται με επισκευές ηλεκτικών συσκευών κι ηλεκτρονικό. Αν είσαι ένα απο τα δύο στείλε pm.

2
Γεια σου φίλε Βαγγέλη, κάπως σαν και εσένα έτσι και εγώ λόγω της μόνιμης διαμονής μου στον Πειραιά και όχι στο νησί που φτιάχναμε κρασιά, μπήκα στον μαγικό κόσμο της οικιακής ζυθοποίησης και όχι μόνο. Οι φίλοι συμφορουμίτες στα είπαν μια χαρά. Ξεκίνα με ένα κιτ να πάρεις  το "κολάϊ" , να δεις και να μάθεις, πως καθαρίζουμε αποστειρώνουμε τον εξοπλισμό, το πότε και πως μετράμε, να δείς πως γίνεται κα πως είναι η ζύμωση της μπύρας, μεταγγίσεις, εναθράκωση και τέλος εμφιάλωση.
Εγώ σου εύχομαι κάλες μπύρες, καλή διαμονή στο Forum και ότι θέλεις εδώ τα παιδιά είναι πάντα πρόθημα να σου λύσουν όλες σου τις απορείες.

3
Kit Brewing / Απ: Σταματησε η ζυμωση ???
« στις: 27/02/2016, 07:25:05 »
Εαν λες οτι με το που ανοιξες το καπακι βγήκε ο αφρος εξω, σαν σαμπανια ας πουμε, τοτε μπορω να πω σχεδον σιγουρα οτι μιλαμε για μολυνση.

4
Νέα μέλη / Απ: Καλως σας βρηκα
« στις: 26/02/2016, 18:29:48 »
Γεια σου ρε Νικο, καλες μπυρες. Πειραια απο που?

5
Τεχνικές / Απ: pH σε step infusion
« στις: 11/02/2016, 07:29:12 »
Συμφωνώ απόλυτα με τον Pelargo, ο Palmer το λέει ξεκάθαρα. Αν μετράμε με όργανο που μετράει σε θερμοκρασίες δωματίου ζητάμε Ph απο 5,4 εως 5,8 αφού πρώτα κρυώσουμε το δείγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου. Αν έχουμε όργανο με ATC μπορούμε να μετρίσουμε σε θερμοκρασία mash αλλά εκεί ζητάμε Ph από 5,1 εως 5,5.

6
Τεχνικές / Απ: pH σε step infusion
« στις: 10/02/2016, 07:37:10 »
Συγνώμη ρε παιδια αλλά με ψιλομπερδέψατε. Τελικά το Ph πρέπει να είναι 5,2-5,6 σε θερμοκρασία mashing ή σε θερμοκρασία δωματίου; Αφού το Ph αλλάζει με την θερμοκρασία, εμείς τι τελικά ζητάμε; Το λογικό δεν είναι να έχουμε 5,2-5,6 στην θερμοκρασία mashing και όχι στους 20C;

7
Νέα μέλη / Απ: Υο Ηο Ηο
« στις: 30/12/2015, 18:10:12 »
Γεια σου Κώστα, καλώς ήρθες και καλές μπύρες

8
Εξοπλισμός / Απ: Θερμοστατης
« στις: 30/12/2015, 13:48:52 »
Στην ουσια ζητας να σου βαλει λεφτα ενας "φιλος" στον paypal λογαριασμο σου. Μονο που ο "φιλος" αυτος ειναι ενα δευτερο e-mail δικο σου, που δεν το εχεις δηλωμενο στο paypal. Οταν ανοιξεις το mail αυτο που σου ζηταει λεφτα, στην φορμα που σου βγαζει συμπηρωνεις την καρτα σου και τα λεφτα φευγουν απο την καρτα σου και πανε στον paypal λογαριασμο σου.

9
Μπύρα / Απ: New Baby Idea!
« στις: 26/12/2015, 09:06:05 »
Αυτά είναι το καλύτερο δωρο σου έκανε για τις γιορτές. Με το καλό να έρθει.  :-\

10
Γενικά θέματα / Απ: Χρόνια Πολλά
« στις: 24/12/2015, 13:33:38 »
Χρόνια πολλά, υγειά, ευτυχία.

11
Kit Brewing / Απ: Muntons Wheat
« στις: 20/12/2015, 11:49:06 »
Όπως είπε και ο φίλος ronin, από όσα σαγχαρα λέει η συνταγή βάλε μισο-μισο δεξτρόζη και wheat dme. Aν πετύχεις και αυτό με την μάγια (μάγια weiss στους 25-27 βαθμούς) πιστεύω πως θα ενθουσιαστεις από το αποτέλεσμα.

12
Kit Brewing / Απ: Muntons Wheat
« στις: 18/12/2015, 07:10:52 »
Θα σου πρότηνα αντί για δεξτρόζη να έβαζες wheat DME ή LME, έτσι θα αυξήσεις και το αλκοόλ αλλά και το σώμα της μπύρας. Επίσης επιδή στις σταρένιες μπύρες τα αρώματα τα πέρνουμε κυρίως από την μαγιά θα σου πρότηνα επίσης να έβαζες μια μαγιά για weise και όχι αυτή του κιτ που συνήθως είναι ale και αν μπορείς να ζυμώσεις στους 25-27 βαθμούς. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες να την κάνεις με την μαγια του κιτ αλλα ακολούθα της οδηγίες του κιτ για την ζύμωση ή περίμενε να ζεστάνει ο καιρός.  8)

13
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα σας
« στις: 18/12/2015, 07:00:50 »
Καλώς μας ήρθες φίλε, καλόπιοτες.

14
Γεια σου Μάνο, καλόπιοτη!!!!

15
Νέα μέλη / Απ: Καλησπερα απο Χανια.
« στις: 17/12/2015, 07:08:38 »
Γεια σου ρε Αντώνη, καλές μπύρες.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 12