Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - DIVER

Σελίδες: [1] 2 3
1
- 6 κιλά χοιρινή σπάλα περασμένη από ''χοντρή'' μηχανή του κιμά
- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 112 γρ αλάτι (1,6%)
- 7 γρ μαύρο πιπέρι (0,1%)
- 7 γρ καυτερό πιπέρι (0,1%)
- 70 γρ γλυκιά πάπρικα (1%)
- 14 γρ ρίγανη (0,2%)




Οι φώτος είναι αφού έχουν στεγνώσει για 2 μέρες απλωμένα.

2
Μπύρα / DIP(a) για DIP(a) Imperial IPA
« στις: 10/03/2015, 12:52:54 »
- 3kgr Pale malt
- 3kgr Pilsen malt
- 0,5kgr Wheat malt
- 0,5kgr Cara-Pils
- 1kgr Dextrose
- 1kgr Light DME

- 40gr Citra pellets 30min
- 30gr Citra pellets 10min
- 20gr Citra pellets 0min

- Φλούδα από 2 περγαμόντα 0min

- 2pk US-05

- Color: 6,8 SRM
- Bit: 80+ IBU
- Batch size: 23lt
- OG: 1080 --- 15,8 brix

No chill method

Με το πέρας της ζύμωσης θα γίνει dry hopping με 210γρ Citra pellets και 100gr Zythos pellets

3
Εδώ και καιρό τριβελίζει στο μυαλό μου το παρακάτω ''πείραμα''.
Αντί για dry hopping σκέφτομαι να ρίξω τον λυκίσκο που θα έβαζα στον δεύτερο κάδο μέσα σε ένα βαζάκι με καθαρό οινόπνευμα για κανα δυο εβδομάδες.
Η λογική λέει οτι το οινόπνευμα θα τραβήξει όλα τα έλαια και τα αρώματα του λυκίσκου (όπως γίνεται και στα σπιτικά λικέρ) και έτσι θα δημιουργηθεί ένα ''εκχύλισμα'' λυκίσκου που θα το ρίξω στη μπύρα τη στιγμή της εμφιάλωσης...
Ακούω γνώμες...

4
Μπύρα / 1st Homebrewers Brewday Season
« στις: 01/06/2014, 20:17:02 »
- 4,5 kgr wheat LME
- 0,5 kgr aroma malt

- 30gr magnum (9,4 a/a) 30min

- 2pk Danstar Belle Saison

Batch size: 23lt
OG: 1060
Color: 9,8 SRM
Bit: 26,9 IBU

5
Μπύρα / ''Darjeeling'' Cider
« στις: 14/05/2014, 22:27:47 »
- 24 lt χυμός μήλο
- 1 kgr ζάχαρη
- 15 gr darjeeling πράσινο τσάι

- 2 pk safale us-05

OG: 1060

Στον 2ο κάδο θα μπει 1,5 kgr μαλτοδεξτρίνη.

6
Μπύρα / Citr-IPA American IPA
« στις: 10/03/2014, 09:02:23 »
- 3kgr Pale Ale malt
- 3kgr Pilsen 2R malt
- 500gr Wheat malt
- 300gr Cara-Pils
- 1kgr Dextrose

- 10gr Citra (12,1 a/a) 20min
- 30gr Citra 10min
- 60gr Citra 0min
- 100gr Citra Dry Hops

- 10gr φλούδα μανταρινιού 0min

- 1pk Safale US-05

Batch size 24lt
OG 1060
Color 5,2 SRM
Bit 61,4 IBU


7
Μπύρα / ''Όλη η Πρασινάδα Μέσα'' Red Ale
« στις: 24/06/2013, 12:10:40 »
- 8kgr Weyermann Vienna Red

- 10gr Amarillo pellets 40min
- 20gr Amarillo pellets 30min
- 20gr Amarillo pellets 20min
- 20gr Amarillo pellets 10min
- 50gr Willamete pelets 0 min

- 2pk Safale US-05

Batch size 35lt
OG: 1065
Color: 19,9 SRM
IBU: 34

No Chill method



8
Μπύρα / ''Ελ Περγκαμόντο'' hybrid witbier
« στις: 02/03/2013, 10:05:33 »
- 1 kgr Pilsner malt
- 1 kgr Wheat malt
- 4 kgr Weyermann hefeweizen LME

- 10 gr Amarillo 60 min
- 120 gr Amarillo 0 min

- 50 gr Coriander 5 min
- Φλούδα από 2 Περγαμόντα 5 min

- Safale US-05

Batch size 24 lt
OG 1060
Bit 35-40
Color 10,6 SRM

9
Μπύρα / ''British Ale'' Cider
« στις: 27/02/2013, 23:30:49 »
- 15 lt χυμός μήλου χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.
- 1 κιλό καστανή ζάχαρη.
- 2 lt νερό.

- 1 pk Safale S-04

H διαδικασία πολύ απλή. Ο χυμός στον κάδο, βράσιμο το νερό με τη ζάχαρη, βουρ και αυτά μέσα, πασπάλισμα με τη μαγιά, κούνημα και σφράγισμα. :)
Η ζύμωση άρχισε σε λιγότερο από 2 ώρες! :o

Τελικός όγκος 18 λίτρα.
Brix: 15

10
Αγγελίες / Καφετιέρα Espresso Bodum Granos
« στις: 12/01/2013, 18:34:03 »
BODUM granos automatic, αυτόματη μηχανή, 19 bar πίεση, μονή ή διπλή δόση, συνεχόμενη ροή, παραγωγή ατμού και ζεστού νερού, αποσπώμενο δοχείο νερού, θέρμανση φλιτζανιών, ελάχιστα χρησιμοποιημένη. Τιμή 150€






11
Μπύρα / ''I wanna be Creme Brulle'' Imperial Stout
« στις: 18/11/2012, 19:48:24 »
Είχα πολύ καιρό να φτιάξω μπυρίτσα, έτσι είπα να βάλλω μια ''απλή'' και ''καθημερινή'' να γίνεται... :laugh:

- 5,1kgr Pilsner LME
- 2kgr Light DME
- 1kgr Dextrose
- 1,5kgr Special B

- Colombus Hops (17,9 a/a) 40gr 60min

- 2pk Wyeast American ale, 3,5lt starter

IBU: 57,18 (Rager)
Color: 38.3 (SRM)
OG: 1120 >:D   Brix: 28

Βανίλια και Λακτόζη θα μπουν στο secontary. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για την ποσότητά τους γιατί δεν έχω ιδέα πόσο να βάλω... ???

12
Μπύρα / ''Τσακ-Μπαμ'' Season
« στις: 22/07/2012, 17:34:43 »
- 3,4 kgr Pilsner LME
- 1 kgr Light DME
- 1 kgr Dextrose

- 10 gr Amarillo pellets (7,2 a/a) 20 min
- 90 gr Amarillo pellets (7,2 a/a) 0 min

- Wyeast 3724 Belgian Saison 1,5 lt starter

- OG 1060
- Color 8,1 SRM
- IBU 22,9 (Rager)
- Batch size 30+ lt

Η μπύρα θα ζυμώσει στους 30-31 βαθμούς. Δεν έχω αποφασίσει αν θα κάνω dry hopping ακόμα. Θα δούμε...

13
- 3kgr Light  DME
- 1kgr Flaked Oats
- 350gr Biscuit malt
- 350gr Chocolate malt
- 250gr Roasted Barley
- 250gr Caramunich III

- 50gr East Kent (5,5 a/a) 60min

- Zymoferm Irish Stout yeast (1,2lt starter)

Batch size : 23lt
Bit:  36,5 IBU
Col: 37 SRM
OG: 1052

No Chill

14
Μπύρα / ''Poole's Memories'' Strong Bitter
« στις: 04/03/2012, 22:43:53 »
- 3,5 kgr Light DME
- 0,5 kgr Carared (αντιστοιχεί στην Cararuby)
- 0,3 kgr Special B

- 50 gr East Kent (5,5 a/a) 60 min
- 30 gr East Kent (5,5 a/a)  0 min

- Yeast White Labs WLP002 English Ale (1,2 lt starter)

OG: 1052
Brix: 12,8
IBU: 40 (Rager)
Color: 15,6 SRM
Batch size: 25 lt

No Chill Method

15
Μπύρα / ''The Mida's Touch'' american style hybrid rye-weizen
« στις: 31/01/2012, 10:47:42 »
- 5 kgr wheat DME
- 3,5 kgr rye malt

- 20 gr Willamete pellets 30 min
- 50 gr Willamete pellets 0 min
- 80 gr Amarillo pellets 0 min

- 2 pk Safale US-05

OG: 1053    Brix: 13,2
IBU: 25 (Rager)
Color: 5,1 (SRM)
Batch size: 38 lt

No Chill Method

Σελίδες: [1] 2 3