8
« στις: 21/03/2017, 21:57:44 »
Batch Size: 18,93 l
Boil Size: 24,72 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 22,67 l
Final Bottling Vol: 17,41 l
Date: 18 Mar 2017
Brewer: ΓΓ
Efficiency: 68,00 %
Est Mash Efficiency: 78,2 %
6,00 kg Pale Malt, Maris Otter (3,0 SRM) Grain 1 91,6 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt -120L (120,0 SRM) Grain 2 4,6 %
0,20 kg Biscuit Malt (23,0 SRM) Grain 3 3,1 %
0,05 kg Chocolate Malt (450,0 SRM) Grain 4 0,8 %
Mash In Add 17,08 l of water at 73,3 C 65,6 C 75 min
20,00 g Herkules [14,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 29,4 IBUs
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 7 3,3 IBUs
30,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 5,0 min Hop 8 7,4 IBUs
Estimated Post Boil Vol: 22,67 l and Est Post Boil Gravity: 1,074 SG
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 9
Την προηγούμενη Κυριακή το έπαιξα gypsy homebrewer και για πρώτη φορά έβρασα μπύρα σε μπαλκόνι, που ακούστηκε... Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες ήλιος, κάπνα από τα λουκάνικα και τις μπριζόλες, πολύς κόσμος να μιλάει και φυσικά πολλές μπύρες για να δοκιμάσουμε. Παρά τις αντίξοες συνθήκες η μπύρα ζυμώνει δεύτερη μέρα τώρα και το OG της όπως και η τελική ποσότητα ήταν (παραδόξως) on target.