Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - arxi

Σελίδες: [1] 2 3
1
Με τα 50 λίτρα να ξέρεις πως θα είσαι λίγο οριακά. Για το BIAB η αναλογία είναι 7/1, οπότε αν πας να φτιάξεις μπίρα με υψηλό αλκοόλ, τα 50 λίτρα δεν θα σε φτάσουν.
Επίσης κάνε λίγο και τους υπολογισμούς, γιατί με την αγορά κατσαρόλας, αντίστασης, controller κτλ, ίσως να σου βγει πιο ακριβή αυτή η λύση, απο ενα έτοιμο σύστημα.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έχουμε μιλήσει και στο μαγαζί σχετικά έχω φτιάξει πολλά κιτ και ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

1) Τα 50 λίτρα γνωρίζω ότι είναι οριακά, απλά δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω λόγω πολύ μικρής κουζίνας και διαμερίσματος (εξού και ηλεκτρικό)
2) Όντως τα κόστη είναι εφάμιλα απλά επειδή είναι κομμάτι της διασκέδασης να το φτιάξω (είμαι ηλεκτρολόγος) και πιάνουν τα χέρια μου (προφανώς :P) θα ήθελα να το κάνω έτσι.

Όσον αφορά την ερώτηση μου υπάρχει κάτι που να γνωρίζεις;

Ευχαριστώ!

2
Καλησπέρα στην παρέα,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση μαρμίτας 50 L / δοχείου βρασμού, για να γίνει μετατροπή σε ηλεκτρικό σύστημα με αντίσταση controller κτλ.

Το κατάστημα από ότι βλέπω έχει μόνο ένα δοχείο στα 75 L εξαντλημένο, λόγω χώρου θα ήθελα κάτι μικρότερο.

Γνωρίζεται που μπορώ να βρώ; Επίσης ακόμη καλύτερα γνωρίζεται χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ιδανικά; (πάχος τοιχώματος, διάμετρος).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


3
Το βαρελάκι έχει την ελαστική τάπα, επάνω. Δοκίμασε με κανα κατσαβιδάκι να την πιέσεις λίγο απο το πλάϊ, για να εκτονωθεί λίγο η πίεση. Μετά βάλε το μηχανισμό σερβιρίσματος και δοκίμασε.
Με το που πήγα να εκτονώσω την βαλβίδα εκτοξέυτηκε σαν πύραυλος το βαρέλι και χτύπησε στον απέναντι τοίχο ,πήρε και δύο ποτήρια σβάρνα και τελικά σταμάτησε στον καναπέ ο οποίος στάζει μπύρα τώρα , σε όποιον τοίχο και να κοιτάξω βλέπω την chololate brown ale .. Την δοκίμασα πάντως δεν είχε ξινίσει..

ΥΓ: Ξέρει κανείς κανένα τρόπο να καθαρίσω τους τοίχους γιατί ειναι άσπροι και δεν είναι εύκολο να τους ξαναβάψω..

4
Το ότι έσκασε το βαρελάκι σημαίνει οτι δεν είναι πλέον αεροστεγώς κλεισμένο, πράγμα που σημαίνει πως είναι εκτεθημένο σε μικρόβια/βακτήρια κτλ, όποτε υπάρχει η πιθανότητα να έχει μολυνθεί.
Οπότε το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις και να δεις αν έχει ξινίσει. Αν όχι τοτε ίσως να μπορείς να την ξαναεμφιαλώσεις σε μπουκαλια βάζοντας παλι σάκχαρα, αλλα δεν θα ξέρεις όλη αυτή η διαδικασία πως έχει επιρρεάσει την μπύρα σου (οξυγόνωση κτλ).

Θα την ανοίξω να δοκιμάσω, θα την βάλω και σε κάνα διάφανο πλαστικό να την δω καλά και αν μου φανεί νορμάλ θα ξαναεμφιαλώσω γιατί την λυπάμαι , πόσα σάκχαρα λες να προσθέσω σε σχέση με τα αρχικά;

5
Μήπως έβαλες πολλά σάκχαρα και δημιουργήθηκε πολύ ανθρακικό με αποτέλεσμα το βαρελάκι να μην αντέξει την πίεση?
Αν έχεις βάλει και στα μπουκάλια πολλά σάκχαρα είναι πολύ πιθανό να μην αντέξουν.

Ευχαριστώ για την απάντηση,

Προφανώς κάποιος λάθος έγινε αν και θυμάμαι να ακολουθώ πιστά τις δοσολογίες, βέβαια τώρα δεν έχει σημασία αυτό.
Σημασία έχει τι να κάνω γιατί αν διάβασες το μήνυμα μου το βαρέλι είναι γεμάτο παρόλο που κάπως "έσκασε".

6
Καλησπέρα παιδία,

Όπως λέει και ο τίτλος ,χτες άνοιξα το ντουλάπι της κουζίνας (όπου διατηρώ διατηρούσα ένα βαρελάκι brewferm από τον Φεβρουάριο το οποίο περιέχει την Mangrove Jack Chocolate brown ale) . Με έκπληξη μου είδα αρκετή μπύρα κάτω και το βαρελάκι να έχει κάνει ένα μεγάλο εξόγκωμα στον πάτο σαν να έχει σκάσει. Πότε έγινε ακριβώς δεν κατάλαβα απλά η μπύρα που ήταν στον πάτο του ντουλαπιού είχε σχηματίσει μούχλα , το θέμα είναι τώρα ότι ενώ το βαρελάκι φαίνεται να έχει σκάσει μέσα είναι γεμάτο. Μάλιστα το πήρα το σκούπισα καλά ,καθάρισα το ντουλάπι και δεν φαίνεται να χάνει καθόλου ,πως γίνεται αυτό; έσκασε αλλά το βαρελάκι είναι γεμάτο;

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Πραγματικά λυπάμαι πολύ τον κόπο μου να πετάξω 5 λίτρα μπύρα αν δεν έχει χαλάσει σίγουρα , μήπως να την εμφιαλώσω εκ νέου σε μπουκάλια θα χρειαστεί έξτρα σάκχαρα εάν το κάνω αυτό; Σκέφτηκα να το ανοίξω να δω τι παίζει απλά είπα να γράψω πρώτα εδώ.

ΥΓ: Στο βαρελάκι είχα βάλει την μισή ποσότητα σακχάρων από ότι έβαλα στα μπουκάλια. Μήπως να περιμένω και κάνα μπουκάλι να κάνει μπαμ;

7
Kit Brewing / Απ: Mangrove Jack's Bavarian Wheat
« στις: 16/04/2015, 12:43:18 »
το calculator σου προτείνει 250 γραμμάρια γιατί έχεις επιλέξει βαθμούς CO2 3,6 που είναι αρκετά υψηλό. Για το styl Bavarian Ηefeweizen τα calculators προτείνουν βαθμούς κοντά στο 3,5 αλλά Ο Jamil Zainasheff στο παρακάτω link προτείνει μεταξύ 2,5 και 3. Κοινώς πιάσ το αυγό και κούρευτο. Είναι και θέμα γούστου.

https://byo.com/hops/item/2265-german-hefeweizen-style-profile

Έχε υπόψη οτι και τα calculators μεταξύ τους έχουν μικρές διαφορές. Βρες ένα και ακολούθησε το και κάνε μελλοντικά τις διορθώσεις που θα χρειαστούν με βάση το γούστο σου!

Γενικά εμένα μου αρέσει ο πλούσιος αφρός. Απλά φοβάμαι μην έχουμε μπυροβομβίδες. Υπάρχει κάποιο όριο CO2 που σπάνε τα μπουκάλια; Έψαξα και δεν βρήκα κάτι..

Ευχαριστώ..

8
Kit Brewing / Απ: Mangrove Jack's Bavarian Wheat
« στις: 16/04/2015, 02:00:35 »
Στην εμφιάλωση έχει γίνει λάθος. Ευχαριστώ για την επισήμανση!!!
Θα σου έλεγα και εγω, 180-200γρ.
Εντάξει θα χρησιμοποιήσω 190 γρ και θα πω εντυπώσεις, σχετικά όμως με τα calculators για priming sugar είναι αξιόπιστα; και γιατί μου προτείνουν 250γρ.  ;

9
Kit Brewing / Απ: Mangrove Jack's Bavarian Wheat
« στις: 15/04/2015, 19:32:05 »
Στην περιγραφή κάτω κάτω http://www.beerdeli.gr/mangrove-jacks-bavarian-wheat-etoimo-kit-zuthopoiisis.html

Άμα εσύ με 190 ήσουν κομπλέ θα βάλω και εγώ τόσο , γιατί μου κάνει εντύπωση που προτείνουν 250 τα calculators..είναι αξιοπιστα;

10
Kit Brewing / Απ: Mangrove Jack's Bavarian Wheat
« στις: 15/04/2015, 18:28:18 »
Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Δυστυχώς πρέπει να φύγω την Κυριακή οπότε προλαβαίνω οριακά γιατί όμως να περιμένω αν έχω την ίδια μέτρηση πυκνότητας 48 ώρες μετά;

Σχετικά με την δεύτερη ερώτηση στο αρχικό μου μήνυμα;


11
Kit Brewing / Mangrove Jack's Bavarian Wheat
« στις: 15/04/2015, 18:16:12 »
Έχει φτιάξει κανείς την συγκεκριμένη;

Την έχω στον κάδο 5 μέρες έχει σταματήσει η αεροπαγίδα απο χτες και η πυνκότητα ειναι 1010 , θέλω να πάρω και μια μέτρηση αύριο και άμα είναι ίδια να εμφιαλώσω.

Απλά σχετικά με τα ζάχαρα εμφιάλωσης είμαι λίγο διχασμένος , από την μία στο beer-deli λέει 120γρ από την άλλη με calculator και βάζοντας για όγκο C02 3.6 για weiss αλλά και θερμοκρασία 22 ( καθώς ζύμωνα με θερμοστάτη) μου βγάζει 255 γρ.. Πολύ μου φαίνεται..

ΥΓ: Στις οδηγίες λέει να χρησιμοποιήσω Copper Tun Carbonation Drops σε κάθε μπουκάλι αυτό σε τι ποσότητα δεξτρόζης αντιστοιχεί στα 23 λίτρα;

12
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Βίαια ζύμωση;
« στις: 11/04/2015, 22:43:08 »
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια καλή ανάσταση εύχομαι και εγώ.

13
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Βίαια ζύμωση;
« στις: 11/04/2015, 16:47:07 »
Τώρα που πήγα να πάρω μέτρηση οι μπουρμπουλίθρες βγαίνουν ασταμάτητα , ο αφρός όμως δεν έχει φτάσει στο πρώτο κομμάτι της αεροπαγίδας οπότε λέω να το αφήσω έτσι.

Η θερμοκρασία είναι με θερμοστάτη στους 22 βαθμούς ενώ η πυκνότητα είναι 1.038

14
Γενικές ερωτήσεις. / Βίαια ζύμωση;
« στις: 11/04/2015, 13:07:58 »
Καλή ανάσταση εύχομαι σε όλους τους οικοζυθοποιούς

Μια απορία τώρα , στο κιτάκι που έβαλα χτες Mangrove jack's wheat έχει ανέβει αφρός-γλέυκος στην αεροπαγίδα, οι μπουρμπουλίθρες είναι πολλές και σχεδόν ασταμάτητες ενώ πετάει και το τσίπουρο που τις έχω βάλει έξω και μένει λίγο.

Πάνε όλα καλά ή πρέπει να κάνω κάτι;

Ευχαριστώ πολύ

ΥΓ: OG ξέχασα να μετρήσω και σάκχαρα έβαλα 1 kg δεξτρόζη. Επίσης το κιτάκι για όσους δεν ξέρουν είναι 23 λίτρα και ο κάδος μου 30 λίτρα.

15
Αυτό έκανα απλά λόγω θερμοκρασίας στον χώρο είναι υπερβολικά δύσκολο να στεγνώσουν , κοίταξα μέσα με ένα φακό και έχει πολλές σταγόνες ακόμη στα τοιχώματα. Εντάξει αυτό δεν με πειράζει τώρα που θα τα απολυμάνω και θα εμφιαλώσω αύριο , αλλά άμα ήθελα να τα κλείσω και να τα αποθηκεύσω πως θα το έκανα;

Μήπως με κάνα φούρνο στους 30 C ή κάτι αντίστοιχο;

Ευχαριστώ

Σελίδες: [1] 2 3